Korsan temalı doğum günü

Bizimki yaz doğum günü olduğu için bahçede kutladık. Ancak parti evde olacaksa da aynı fikir kullanılabilir.

Biz dışarıda kutlayacağımız için, öncelikle bahçenin basit bir haritasını, büyükçe bir kağıda çizdik. Haritayı küçük fotokopiler çektirip davetiye olarak da kullandık.

Küçük kafalara korsan bandanası aldık, parti sonunda hatıra olarak götürdüler. Basit bir yüz boyaması da yapılabilir tabii…

‘Çılgın parti canavarının’ hazinesini de altın şeklinde çikolata ve bilumum diğer şekillerde şeker çikolatayla dolduracaktık. Ancak hazır satılan bir hazine kutusu bulamadım.

Hobi kırtasiyesinden boş bir sandık aldık, kahverengiye ve kenarlarını da siyaha guaj boyayla boyadık. Raptiyeleri de çekiçle çaktık. Gayet inandırıcı oldu…

İp ucu kartları hazırladık, bahçenin belli bölgelerine zarfları sakladık. Her zarf bir diğerinin yerini tarif ediyordu, hem de nasıl gitmeleri gerektiğini söylüyordu. Tavşan gibi zıplayarak veya yengeç gibi yan yan vb… Ellerinde bir harita hem nerde olduklarını, hem de nereye gitmeleri gerektiğini oradan takip ettiler.

Bizim 4 üncü yaş gününü bu şekilde kutladık, tabii ki gruba okuma bilen bir yetişkin liderlik etti. Gene de aynı fikir biraz daha zorlaştırılarak büyük çocuklara da uygulanabilir.

hazine sandığı
hazine sandığı

sandık3sandık2sandık4

Yorum bırakın